معماری پایداریکی از تحولات بسیار مهم در حوزه معماری است که هدف آن طراحی بنا بر مبنای اصول پایداری و صرفه جویی در مصرف انرژی می باشد. برای پیاده سازی درست این سبک از معماری و صرفه جویی انرژی نیازمند کسب دانش و مطالعه ی فراوان در سطح یک جامعه ی بزرگ میباشد. تا علم معماری پایدار در تمامی جوانب بتواند رشد کرده و موثر واقع شود.
اقلیمهای سازگار با این نوع از معماری
تقریبا تمامی اقلیمهای موجود با معماری پایدار میتوانند با رعایت نکات و اصول سازگاری پیدا کنند. میتوان گفت اصل اساسی آن ایجاد فضای سبز در بیرون و درون ساختمان میباشد. پس تنها نکته ای که باید با توجه به اقلیم انتخاب شود نوع پوشش گیاهی مناسب با اقلیم منطقه است تا از مصرف بی رویه آب برای آبیاری گیاهان در مناطق خشک جلوگیری شود.
بیشتر بخوانید: طراح دکوراسیون داخلی در تهران
هدف از معماری پایدار
هدف طراح داخلی از معماری سبز ایجاد مدلهایی است که از محیطزیست محافظت میکنند و خود را با شرایط موجود محیطزیست بر حسب فضا و انرژی، استفاده از آب و منابع وفق دادهاند. اهداف گوناگونی برای معماری پایدار بیان شدهاند ولی میتوان که مهمترین آنها را در موارد زیر خلاصه کرد:
- استفاده از مواد اولیه و مصالح محیطزیست دوست
- طراحیهای هماهنگ با منطبق با محیطزیست
- به حداقل رساندن مصرف سوختهای فسیلی
- استفاده از انرژیهای تجدید پذیر بهویژه انرژیهای خورشیدی بهعنوان جایگزینی برای سوختهای فسیلی
- به حداقل رساندن تأثیر بر محیطزیست پیرامون
- مدنظر قرار دادن محیطزیست و استفاده از آن به نفع خود
نمونه های معروف معماری پایدار
در ادامه به بررسی برخی از موفق ترین بنا های ساخته شده تحت تاثیر معماری پایدار می پردازیم:
شهر جنگلی سنگاپور که یک میلیون متر مربع مساحت داشته و ۸۰ درصد گونه های گیاهی جهان را در خود جا داده است. این باغ آب باران را در ۱۸ ساختمان ۵۰ متری ذخیره می کند و مانع آن می شود که پدیده جزیره گرمایی در این شهر آزاردهنده باسد.
برای دیدن برخی نمونه ها کلیک کنید.
ساختمان پارلمان آلمان در برلین یکی دیگر از نمونه های موفق معماری پایدار است. نور لازم برای روشنایی این ساختمان توسط گنبد بزرگ شیشه ای آن تامین می شود. سوخت مورد استفاده این ساختمان برای گرما و روشنایی نیز روغن های گیاهی تصفیه شده معرفی شده است. آب باران نیز در این ساختمان با لوله کشی های خاص برای مصارف گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد.